Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία – Πού αναμένονται χιόνια

0
117

Προβλήματα κυρίως στην Επαρχία Πάφου προκάλεσε το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει από χθες το απόγευμα την Κύπρο.  

Αρκετά υποστατικά έμειναν χωρίς ρεύμα, ενώ από τους σφοδρούς ανέμους απεκόπησαν κορμοί δέντρων, καταπλακώνοντας μάλιστα και ένα όχημα.  

Στο Τρόοδος, μάλιστα, έπεσαν και τα πρώτα χιόνια με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Η κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 17:00 σήμερα το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαϊδη, το χαμηλό βαρομετρικό που μας επηρεάζει κινείται ανατολικά και μέχρι το βράδυ της Τετάρτης θα μας αποχαιρετίσει. Ο καιρός βελτιώνεται ουσιαστικά από αύριο Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, όπου θα επικρατεί κυρίως αίθριος καιρός.  Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα σύμφωνα με τον κ. Νικολαϊδη οι νιφάδες να φτάσουν μέχρι την Πλατεία του Τροόδους.  

Αυτή την ώρα (10:34) σημειώνεται χιονόπτωση στη Χιονίστρα, με το θερμόμετρο να είναι στον 1 βαθμό κελσίου.  Όσον αφορά τη συνολική βροχόπτωση, αυτός ο Δεκέμβριος μέχρι και σήμερα 19/12, είναι ο τέταρτος καλύτερος μεταξύ 15 μετρήσεων, δηλαδή τα τελευταία 15 χρόνια.  

H κύρια φωτογραφία είναι του Τμήματος Δασών