Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΥπόθεση Περικλέους: Mάρτυρας κατηγορίας ο 39χρονος

Υπόθεση Περικλέους: Mάρτυρας κατηγορίας ο 39χρονος

Ανατροπή την τελευταία στιγμή σημειώνεται στην υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, με την Νομική Υπηρεσία να οδηγεί για εκδίκαση την υπόθεση ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και όχι Λεμεσού. Το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση καθώς μέχρι τώρα, οι προσωποκρατήσεις των υπόπτων γίνονταν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού όπως, επίσης, και οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου θύματος, οι οποίες πραγματοποιούνται σε περιοχές κυρίως της ανατολικής Λεμεσού.

Ο 24χρονος χάκερ, ο 71χρονος θείος του και η 59χρονη μητέρα του πρώτου αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου Λευκωσίας, μετά και από το αίτημα των ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού και Λευκωσίας για καταχώρηση και παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Σήμερα θα είναι η πρώτη φορά που ο 24χρονος θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον 71χρονο θείο του. Όπως είναι γνωστό, ο τελευταίος είναι το άτομο που μίλησε και αποκάλυψε στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού σημαντικές λεπτομέρειες, τις οποίες του εκμυστηρεύτηκε ο ανιψιός του. Στην κατάθεση του ανέφερε ότι ο 24χρονος επέφερε τον θάνατο του Περικλεούς πυροβολώντας τον με περισσότερες από 10 σφαίρες και μετά τον έθαψε. Επίσης, αποκάλυψε ότι μαζί με τον 24χρονο και τον 39χρονο, μετέβησαν στο πεδίο βολής Παλιομετόχου και έκαψαν το όχημα του θύματος. Την ίδια ημέρα (21 Απριλίου), ο 24χρονος και 71χρονος πήγαν μαζί σε περιοχές της Λευκωσίας και Λεμεσού και έκαψαν διάφορα τεκμήρια.

Χθες, ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε από τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού στη Νομική Υπηρεσία όπου και έγινε εκ νέου σύσκεψη για το ογκωδέστατο μαρτυρικό υλικό και να δοθούν τελικές οδηγίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης. Στο κατηγορητήριο όπως έγραψε και σε χθεσινό δημοσίευμα ο «Φ», θα περιλαμβάνεται και η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης σε βάρος του 24χρονου χάκερ, παρά το γεγονός ότι δεν έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα η σορός του θύματος.

Σε ό,τι αφορά τον 71χρονο η εισήγηση είναι να συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνέργειας και του εμπρησμού αυτοκινήτου. Ο 39χρονος δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο καθώς θα είναι μάρτυρας κατηγορίας και αναμένεται σήμερα να αφεθεί ελεύθερος.

Προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει σε ό,τι αφορά την στοιχειοθέτηση του αδικήματος του φόνου χωρίς την εξεύρεση της σορού. Παρά το γεγονός ότι σε άλλες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ υπάρχει καταδίκη για φόνο χωρίς τον εντοπισμό του πτώματος, στην κυπριακή νομολογία δεν υπήρξε κάτι ανάλογο. Η μόνη υπόθεση που τείνει να ομοιάσει, είναι η καταδίκη δύο προσώπων για προμήθεια 30 κιλών κάνναβης, χωρίς να έχει εντοπιστεί ποτέ από την Αστυνομία το αντικείμενο του εγκλήματος, δηλαδή η επίδικη ποσότητα ναρκωτικών. Μάλιστα η καταδίκη η οποία αμφισβητήθηκε από νομικούς κύκλους πρωτόδικα, επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com