Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΤο Τμήμα Τελωνείων κατάσχεσε 29,5 κιλά καπνού

Το Τμήμα Τελωνείων κατάσχεσε 29,5 κιλά καπνού

Συνολικά 29,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο κατάσχεσε το Τμήμα Τελωνείων από Βρετανό τουρίστα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα αγόρασε από τα κατεχόμενα με σκοπό να τα μεταφέρει στη χώρα του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων «την Τρίτη 2 Μάϊου, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποίησαν λειτουργοί του Τμήματος στο σημείο διέλευσης Δερύνειας, εντόπισαν στις χειραποσκευές  Βρετανού τουρίστα, ο οποίος επέστρεφε πεζός από τις μη ελεγχόμενες, στις ελεγχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, 29,5 κιλά καπνού για στριφτό τσιγάρο. Ο τουρίστας παραδέχτηκε ότι αγόρασε τον καπνό από τις περιοχές στις οποίες η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν ασκεί αποτελεσματικό έλεγχο και τα μετέφερε παράνομα στις ελεύθερες περιοχές με σκοπό τη μεταφορά τους στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Προστίθεται ότι ο τουρίστας «συνελήφθη για αυτόφωρα τελωνειακά αδικήματα και οδηγήθηκε στα κρατητήρια Αγίας Νάπας, ενώ τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν ως υποκείμενα σε δήμευση».

Την Τετάρτη 3 Μάϊου «έγινε αποδεκτό αίτημά του Βρετανού τουρίστα για εξώδικο συμβιβασμό των αδικημάτων, με την καταβολή του χρηματικού ποσού των 10 χιλιάδων ευρώ και την εγκατάλειψη των κατασχεθέντων καπνικών προϊόντων και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος».

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com