Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΜολυσμένος ο αέρας στο υπόγειο της Κεντρικής Τράπεζας, τηλεργασία για υπαλλήλους

Μολυσμένος ο αέρας στο υπόγειο της Κεντρικής Τράπεζας, τηλεργασία για υπαλλήλους

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους στην Κεντρική Τράπεζα, μετά τα αποτελέσματα ελέγχου της ποιότητας του αέρα που κατέδειξαν υψηλά ποσοστά φορμαλδεΰδης, μέχρι και τρείς φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο. Η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας Τασούλα Κυπριανίδου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι το Τμήμα ενημερώθηκε σχετικά από την ηγεσία της ΕΤΥΚ και αμέσως λειτουργοί έσπευσαν επί τόπου.

«Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται όταν έχει χώρους εργασίας που δεν αερίζονται καλά, άρα επιβαρύνεται η ποιότητα του αέρα από αναθυμιάσεις, χρήση χημικών ουσιών, από εκπομπές των επίπλων και των επεξεργασμένων ξύλων.»

Η κυρία Κυπριανίδου ανέφερε ότι το Τμήμα Ασφάλειας και Υγείας της Κεντρικής Τράπεζας έλαβε άμεσα μέτρα, ενώ η Διοίκηση επέτρεψε στους εργαζόμενους να εργαστούν από το σπίτι τους με τηλεργασία.

«Ανοίχθηκαν όλα τα παράθυρα για εξαερισμό του χώρου, γίνονται πιο συχνές εναλλαγές αέρα στο κτίριο και αυτά είναι σωστά τα μέτρα, για προσωρινή λύση.»

Η Ανώτερη Λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας ανέφερε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο υπόγειο, που επιπλώθηκε πρόσφατα με καινούργιο εξοπλισμό.

«Μπορεί να οφείλεται και σε κάποια καθαριστικά που αλληλεπιδρούν και παράγουν φορμαλδεΰδη. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν γιατί έχει ήδη ανατεθεί η αξιολόγηση σε εξωτερικό εμπειρογνώμονα. Οπόταν εντός των ημερών θα ξέρουμε ποια είναι η πηγή για να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.»

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com