Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΔεν κάνει πίσω η ΠΑΣΥΚΙ, δεν υφίσταται θέμα λέει ο ΟΚΥπΥ

Δεν κάνει πίσω η ΠΑΣΥΚΙ, δεν υφίσταται θέμα λέει ο ΟΚΥπΥ

Σε εξέλιξη είναι η 24ωρη απεργία των γιατρών της ΠΑΣΥΚΙ που θα διαρκέσει έως τις 07:30 το πρωί της Παρασκευής, με τη συντεχνία να εξαπολύει δριμύτατη κριτική στον ΟΚΥπΥ για «ασφαλιστική αβεβαιότητα». Αναπόφευκτα, αναβλήθηκαν προγραμματισμένα ραντεβού και χειρουργία, με τα ΤΑΕΠ να εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά, με τους ασθενείς να έχουν ενημερωθεί σχετικα.

Σε δηλώσεις του από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ο Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ, Σωτήρης Κούμας, ανέφερε ότι επιτέλους χρειάζονται πράξεις.

Σωτήρης Κούμας – Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ
«Δε μπορούμε μέσω διαβεβαιώσεων από αέρος εκ μέρους του ΟΚΥπΥ, να θεωρεί ο ΟΚΥπΥ για ένα θέμα που έπρεπε να είχε επιλύσει εδώ και τέσσερα χρόνια, να θεωρεί ότι μέσω διαβεβαιώσεων και με καταγραφές επιστολών άλλων φορέων που δε τις έχουμε δει, να θεωρεί ότι έχει επιλύσει αυτό το θέμα.»

Οι παρατάσεις δε μπορούν να έχουν πλέον θέση, όσον αφορά την εργασιακή μας ασφάλιση, ανέφερε καταλήγοντας.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, κ. Πάμπος Χαριλάου, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, εκτός των αναβολών, δεν έχει προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Παράλληλα, ο Οργανισμός έχει ζητήσει καταγραφή των ιατρών που προχώρησαν σε απεργία σήμερα.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
«Δεν υφίσταται οποιοδήποτε θέμα όσον αφορά την ασφαλιστική κάλυψη των ιατρών έναντι επαγγελματικής αμέλειας. Υπάρχει η εγγύηση από το κράτος και παράλληλα την ίδια στιγμή ο ΟΚΥπΥ προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.»

Και συμπλήρωσε ότι έχει σταλθεί γραπτή σημείωση στις συντεχνίες προκειμένου να ενημερωθούν.

Πάμπος Χαριλάου – Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
«Η ασφάλιση είναι έναντι επαγγελματικής αμέλειας. Δηλαδή εάν ένας γιατρός κατηγορηθεί – καταγγελθεί για ιατρική αμέλεια, τότε να μη μένει ξεκρέμαστος, αλλά να υπάρχει υποστήριξη τόσο στο δικαστήριο που θα παρουσιαστεί η υπόθεση, όσο και στην περίπτωση που θα επιδικασθούν οποιεσδήποτε αποζημιώσεις αυτές να αποδοθούν είτε από τονασφαλσιτικό φορέα είτε από το κράτος.»

Σημειώνεται ότι στην απεργία δε συμμετέχουν τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ.

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com