Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑναβαθμίζονται πάρκα στη Λάρνακα

Αναβαθμίζονται πάρκα στη Λάρνακα

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για δημιουργία και ανακατασκευή υφιστάμενων χώρων πρασίνου και πάρκων στην πόλη, ο Δήμος Λάρνακας άρχισε τον εξωραϊσμό τριών δημοτικών πάρκων και τη δημιουργία ενός νέου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου τα πάρκα που θα αναβαθμιστούν βρίσκονται στις οδούς Θέμιδος στην περιοχή Λιμανιού, Τουζ Χανε στην Τ/Κ Συνοικία Σκάλας και Κρίνων στην περιοχή Βεργίνας. Το νέο πάρκο που δημιουργήθηκε βρίσκεται στην οδό Σειρήνων και Παύλου Μελά στην περιοχή πλησίον Αγίου Γεωργίου Κοντού.

Η ανακατασκευή και η δημιουργία των πάρκων, αφορά στην τοποθέτηση χυτού δαπέδου ασφάλειας, φύτευση και αναβάθμιση των παιδότοπων σε κάθε ένα από αυτά.

Ο Δήμος Λάρνακας «συνεχίζοντας την πολιτική του για δημιουργία πάρκων και νέων χώρων πρασίνου που έχουν ήδη εξευρεθεί και στους οποίους θα γίνουν εργασίες, βρίσκεται στην παρούσα φάση στο στάδιο ωρίμανσης των διαδικασιών για ανακατασκευή πέντε πάρκων και τη δημιουργία άλλων τριών, τα οποία υπολογίζεται να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους. Τα πάρκα βρίσκονται στις οδούς Κίτσου Τζαβέλα, Γκαίτε, Καλύμνου, Καλαμάτας και Σοπέν, ενώ τα νέα πάρκα θα δημιουργηθούν στις οδούς Τάσου Κωνσταντίνου, Τρικάλων και Γόρδιου Δεσμού».

Οι ανακατασκευές και η δημιουργία νέων πάρκων περιλαμβάνουν χυτά δάπεδα ασφάλειας και εμπλουτισμός παιγνιδιών.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Δήμος Λάρνακας προέβη στην αναβάθμιση 60 πάρκων και στην δημιουργία άλλων 25. Στόχος του Δήμου, αναφέρει, είναι η βελτίωση βασικών οδικών αρτηριών και άλλων σημείων της πόλης, σε ευχάριστες διαδρομές αλλά και σε πνεύμονες πρασίνου.

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξατομικεύσουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες κοινωνικών μέσων και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση. Δείτε περισσότερα View more
Αποδοχή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com