Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

ΑρχικήΚΥΠΡΟΣΑκόμη μια εταιρεία θύμα απάτης "μακρυχέρηδων" του διαδικτύου

Ακόμη μια εταιρεία θύμα απάτης “μακρυχέρηδων” του διαδικτύου

Θύμα διαδικτυακής απάτης φαίνεται να έπεσε εταιρεία στη Λεμεσό, μετά από παρέμβαση αγνώστων στην ηλεκτρονική επικοινωνία της, με προμηθεύτρια εταιρεία.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε σήμερα στο ΤΑΕ Λεμεσού, από τον γραμματέα της εταιρείας. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο παραπονούμενος, κατά τον Μάρτιο του 2023, η εταιρεία του προχώρησε σε σύναψη συμφωνίας, για αγορά προϊόντων, με εταιρεία του εξωτερικού, με την οποία υπάρχει συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, στην εταιρεία του παραπονούμενου παραλήφθηκε ηλεκτρονικό μήνυμα από την προμηθεύτρια εταιρεία, μέσω του οποίου ζητείτο η αλλαγή του τραπεζικού λογαριασμού, όπου θα καταβάλλονταν τα χρήματα για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας.

Στις 12 Μαΐου 2023, η εταιρεία του παραπονούμενου προχώρησε στην πληρωμή €15,000, στον νέο τραπεζικό λογαριασμό που της υποδείχθηκε. Ωστόσο αργότερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε ο παραπονούμενος με την προμηθεύτρια εταιρεία, ενημερώθηκε ότι η εταιρεία δεν έλαβε τα χρήματα και ότι ουδέποτε άλλαξε ο τραπεζικός της λογαριασμός.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή τη νέα αυτή υπόθεση, Αστυνομία υπενθυμίζει το κοινό και ιδιαίτερα τους εμπορευόμενους, ότι κάθε συναλλαγή μέσω διαδικτύου, ελλοχεύει κινδύνους και πρέπει να γίνεται πάντοτε με μεγάλη προσοχή.

Συμβουλεύει επίσης, όπως σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα, προτού προχωρήσουν στην εξόφληση των τιμολογίων, να προχωρούν πάντοτε σε επαλήθευση του μηνύματος, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους πωλητές. Για την επικοινωνία αυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο τηλεφωνικός αριθμός με τον οποίο οι δύο πλευρές ήρθαν ξανά σε επικοινωνία ή που αναγράφεται σε μηνύματα που ανταλλάχθηκαν μεταξύ τους σε προηγούμενες τους συναλλαγές.

Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εταιρειών, προτρέπονται να ενημερώνουν το προσωπικό της εταιρείας τους για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης και να εφαρμόζουν διαδικασίες επαλήθευσης των αιτημάτων πληρωμής που λαμβάνουν.

 

RELATED ARTICLES

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Most Popular

Recent Comments

Χρησιμοποιούμε cookies για να εξατομικεύσουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις, να παρέχουμε λειτουργίες κοινωνικών μέσων και να αναλύουμε την επισκεψιμότητά μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού μας με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη διαφήμιση και την ανάλυση. Δείτε περισσότερα View more
Αποδοχή
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com