Λευκωσιάτες.. υπομονή εργασίες στο κέντρο της πόλης

0
23

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι στο πλαίσιο των εργασιών ανέγερσης του Νέου Δημαρχείου Λευκωσίας, τμήμα της οδού Ισαάκιου Κομνηνού από τη συμβολή του με την οδό Πειραιώς μέχρι τη συμβολή του με την οδό Παλιάς Ηλεκτρικής (Απ. Βαρνάβα), θα είναι προσωρινά κλειστό για τη διακίνηση τροχοφόρων την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 από τις 8:30 π.μ. – 10:30 π.μ.

Οι οδηγοί προτρέπονται να ακολουθούν τα σήματα της τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο Δήμος Λευκωσίας, σε ανακοίνωσή του, εκφράζει και τη λύπη του για τυχόν ταλαιπωρία που θα προκληθεί στο κοινό.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αναζωογόνησης των Περιοχών κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής 2009 – 2014 και τον Δήμο Λευκωσίας.

Εξάλλου, μετά την εμφάνιση του προβλήματος στο ασφαλτικό οδόστρωμα της γέφυρας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Β’ (άνοιγμα Κολοκάση), έγινε διερευνητική εκσκαφή, κατά την οποία παρατηρήθηκε ότι υπήρξε υποχώρηση του καμαρωτού οχετού λόγω πτώσης λίθων από το άνω μέρος του, οι οποίοι παρουσιάζουν γενικά σοβαρή διάβρωση.

Η ζημιά στον πέτρινο καμαρωτό οχετό προκύπτει από την παρατεταμένη έκθεση σε συνθήκες υγρασίας λόγω της συνεχούς ροής νερού, καθώς και από τη φυσική φθορά της λιθοδομής από πουρόπετρα.

Αφού έγιναν οι πρώτες απαιτούμενες ενέργειες προσωρινής μετακίνησης των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και σωλήνων άρδευσης που περνούσαν διαμέσου του καμαρωτού οχετού, σημειώνεται, ο Δήμος προχωρεί στην τοποθέτηση διπλού οχετού για απορροή των ομβρίων υδάτων και στην κατασκευή πλάκας έδρασης του οδοστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα, ανακατασκευή του ασφαλτικού οδοστρώματος και αποκατάσταση της οδικής σήμανσης, για την ασφαλή διακίνηση των οχημάτων και πεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here